70 år og innovativ som aldri før!

26. June 2019

I hele 50 år har John Steinar Sivertsen arbeidet i maskinavdelingen i Sperre Industri. Innovativ som aldri før gleder han seg til å gå på jobb hver morgen og er hele tiden nysgjerrig på neste steg i bedriften. – Det gjelder å henge med og helst ligge i forkant! sier den løsningsorienterte 70-åringen som stadig ser etter muligheter for optimalisering og effektivisering. Vi er stolt over å ha en så nytenkende og kunnskapsrik senior i bedriften!

Tekst: Hilde Hurlen

For 50 år siden

– Før jeg fikk jobb i Sperre Industri, gikk jeg yrkesskolen i 2 år og utdannet meg til sveiser deretter. I tillegg til dette har det vært en del kursing opp gjennom årene forteller Sivertsen. – Jobben min var den gang å sveise fundamenter til kompressorene som Sperre produserer og leverer til skip i hele verden.

– Da jeg begynte var vi 30 – 35 ansatte i bedriften. Den gang sveiset og maskinerte vi manuelt. Dette var lenge før digitalisering og robotisering, ler han. – Da tok alle prosesser mye lengre tid å gjennomføre og operasjonene var mange frem til ferdig produkt.

70-åringen kjenner alle lydene i maskinene i produksjonen. Mens han forteller, lytter han og kan bekrefte at alle maskinene går som de skal. – Dersom noe ikke går som det skal, hører jeg det med det samme, ler Sivertsen

Innovativ som aldri før


– Gjennom hele mitt virke i Sperre Industri har jeg sett etter muligheter, forteller Sivertsen. – Plutselig finner jeg en løsning som kan effektivisere produksjonen.

– Mange sier at «sånn gjorde vi det før og det har fungert», men jeg tenker litt annerledes. Det gjelder å henge med og helst ligge i forkant. Den som ikke henger med er der ikke om en stund, sier den innovative senioren.

– Det sier seg vel selv at jeg trives, smiler Sivertsen, – Sperre Industri er en god arbeidsplass, og jeg gleder meg fortsatt til å gå på jobb når jeg står opp om morgenen!

– Jeg blir ikke lei fordi jeg hele tiden er nysgjerrig på neste steg, sier han. – Her skjer det stadig noe nytt! Det kan være nye maskininnkjøp, nye programmer til maskinene, utvikling av nye produkter og tilrettelegging for nye markeder. Vi har dessuten et trivelig miljø i bedriften, som består av en god miks av unge og eldre.

– En blir dessuten aldri utlært, sier Sivertsen, – og det er bare positivt med nye utfordringer!

Drivkraft i nye prosjekter


– John Steinar er drivkraften vår i nye prosjekter, forteller John Willy Johnsen, som er formann i maskinavdelingen. – Han kombinerer nytenking med solid erfaring og kunnskap.

– Sivertsen har vært en viktig ressurs i et av de siste prosjektene vi har jobbet med og som har vært en stor investering for Sperre, forteller Johnsen. Vi har i samarbeid med et svensk firma utviklet og konstruert en ny fixture (jigg).

– Den nye fixturen effektiviserer produksjonen med over fem hundre timer årlig. Prosessen som tidligere besto av mange operasjoner og mye manuelt arbeid er nå gjort om til bare en operasjon, forteller Sivertsen. – Slik sparer vi 20 minutter pr. del og kan øke produksjonen.

Sperre sitt svar på Reodor Felgen


– John Steinar er helt unik, forteller formannen videre. Han er hjelpsom og positiv, inspirerende, nytenkende og løsningsorientert. Ikke nok med det, han er den mest tålmodige mannen jeg kjenner. De gangene vi har utfordrende prosjekter i produksjonen stiller John Steinar opp med sin kunnskap, og han finner alltid en løsning.

– Han er Sperre sitt svar på Reodor Felgen, ler Johnsen. – Det er ubetalelig å ha en kollega med slik kunnskap i bedriften!

Other news

The Value of Trade Fairs – Co-operation within the Maritime Industry

Read more

Spare Part Kits – the kit that puts your mind at rest

Read more

Supplier of the year 2019

Read more

70 år og innovativ som aldri før!

Read more